Pixelmator is de Photoshop vervanger voor Mac

Adobe Photoshop is samen met Lightroom één van de meest gebruikte software pakketten bij fotografen. Er zijn nog tal van andere opties, eentje daarvan is Pixelmator. Ontworpen op basis van de nieuwe Mac technologie om je zo nog beter te kunnen ondersteunen in het bewerken van foto’s.

Pixelmator

Overkill

Uitgebreide software pakketten zoals Adobe Photoshop zijn meestal overkill voor de gemiddelde fotograaf aangezien we meestal niet meer dan de basics aanpassen aan onze foto’s. Daarom hebben we vaak genoeg aan een minder complex programma om onze taken uit te voeren.

Pixelmator biedt daarom voor Mac gebruikers een nieuwe manier van werken aan. Eentje met minder complexe functies en enkel wat je echt nodig hebt om je foto’s aan te passen naar jouw smaak.

Lagere systeemvereisten

Professionele software pakketten verwachten dat je elk jaar een nieuwe computer of laptop aanschaft en dan nog liefst met de beste specificaties die op dat moment beschikbaar zijn.

Voor Pixelmator mag het allemaal wat minder zijn. Het gebruik van de applicatie vereist veel minder kracht van je computer en laadt bovendien een pak sneller dan Adobe Photoshop.

Natuurlijk blijft Adobe Photoshop wel nog altijd een superieur software pakket en kan je nog altijd veel meer ‘power’ verwachten tijdens je bewerkingen in vergelijking met Pixelmator.

Prijs en beschikbaarheid

Er is een proefversie van 30 dagen beschikbaar op de website van Pixelmator, daarna kan je de applicatie aankopen in de Apple Appstore voor €29,99.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.