360° foto’s in realtime met Photonomie

Geïnspireerd door de technologie van NASA’s Mars rover gingen de teamleden van de Franse startup Sixième étage aan de slag. Hun doel was simpel; Een applicatie maken waarin je 360° foto’s in realtime kan delen met je vrienden.

Photonomie Screenshots

Ingewikkelde algoritmes

NASA’s Mars rover maakt gebruik van ingewikkelde algoritmes om alle opgenomen beelden aan elkaar te plakken om zo tot een 360° panorama foto te komen. De mensen van Sixième étage vonden dat deze technologie ook toegankelijk moest zijn voor het grote publiek. Een jaar hebben ze nodig gehad om alles te onderzoeken en ontwikkelen, maar het resultaat mag er zijn. Photonomie is de eerste applicatie die deze technologie aanbiedt. Zonder enige internet verbinding kan je 360° foto’s maken, delen met je vrienden kan vanaf je weer verbonden bent met het internet via 3G/4G of WiFi.

Saaie rechthoekige foto’s

We hebben een tijd gekend waarin iedereen rechthoekige foto’s maakte in portret modus, daarna werd bijna iedereen overtuigd om foto’s te maken in landschap modus. Een nieuwe uitbreiding was de toevoeging van cinemagraphs (stilstaande beelden met een klein bewegend, herhalend, element in de foto). Video kreeg eerder ook al een nieuwe dimensie door de introductie van 360° video op YouTube en later op Facebook en andere platformen.

Voor fotografen was het echter wachten. Nu is het eindelijk zo ver, je kan je saaie foto’s upgraden naar versie 2.0 met Photonomie. Als je een iPhone in je bezit hebt, kan je alvast aan de slag. De Android gebruikers moeten nog eventjes wachten, maar er zou een Android versie in aantocht zijn.

Het maken van de foto’s is heel eenvoudig, je doet eigenlijk hetzelfde als bij een gewone panorama; Je beweegt je smartphone zodat de verschillende elementen kunnen worden vastgelegd door de camera. Daarna doet de app de rest, alle aparte panorama foto’s worden aan elkaar geplakt en weergegeven als een 360° foto.

Prijs en beschikbaarheid

Voor de iPhone gebruikers is Photonomie nu al beschikbaar in de App Store van Apple. Voor Android is er een versie in aantocht. Beide applicaties zullen gratis zijn.

Photonomie

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.