Getest: Saal Digital Wanddecoratie

Er zijn heel veel mogelijkheden als je iets anders wil doen met je foto’s dan ze opslaan op je externe harde schijf. Zo kan je fotoboeken maken, alle foto’s laten afdrukken in bijna elke supermarkt of er functionele dingen mee ontwerpen zoals wanddecoratie. Dat laatste hebben wij voor jou getest.

Saal Digital Wanddecoratie

Wanddecoratie is de nieuwe fotoboek

In het grote filmtijdperk kozen veel mensen ervoor om na hun vakantie al hun foto’s te laten afdrukken bij een fotograaf om ze dan vervolgens in heel de familie te laten rondgaan. Met de komst van digitale fototoestellen werd dat minder en minder gedaan. Om dat op te vangen werden er enorm veel verschillende producten gelanceerd in de vorm van fotoboeken, fotokalenders, sleutelhangers en noem maar op. Het product dat het dichtste aanleunt bij wat wij getest hebben is de digitale fotokader. Naar onze mening niet de beste ontwikkeling ooit.

Mensen zijn tegenwoordig nog meer bezig met het inrichten van hun huis in functie van hun gezin en familie door overal foto’s te integreren. En hoe kan dat nu beter dan met wanddecoratie? Het is een veelzijdig begrip want wanddecoratie bestaat er in tal van designs, materialen en ophangsystemen.

Saal Digital Wanddecoratie

Bij Saal Digital krijg je bij de wanddecoratie de standaard opties zoals aluminium en plexiglas samen met wat minder bekende materialen. Voor deze test hebben we gekozen voor een hardschuimplaat omdat we echt benieuwd waren naar het resultaat van onze foto op een hardschuimplaat. (Spoileralert: We vinden het fantastisch!)

Je kan heel gemakkelijk van start gaan met de creatie van je eigen wanddecoratie. Wat we heel professioneel vinden is dat Saal Digital een eigen Photoshop plugin heeft die je helpt met het behouden van de juiste afmetingen en proporties. Alles wat je op voorhand moet doen is de juiste foto vinden. Wij kozen voor de 90×30 panorama foto op een hardschuimplaat dus we hadden wel nog wat voorbereidend werk om onze foto’s samen te voegen in een mooie panorama. Dat voorbereidend werk heb je natuurlijk niet als je voor een ‘standaard’ formaat gaat.

Eenmaal de juiste foto gevonden openen we Photoshop. Met de plugin kiezen we ons materiaal en het juiste product. Daarna is het letterlijk je foto er in slepen en klaar. Dat kan je dan exporteren om te uploaden op de website van Saal Digital. Daarna gaat het heel snel, je vult je gegevens in en je order wordt bevestigd.

Lang moet je niet wachten op je nieuwe wanddecoratie. Wij hebben op zaterdag onze bestelling doorgegeven en dinsdag werd er al aan de deur gebeld! Aangezien een hardschuimplaat niet enorm stevig is waren we erg blij dat de doos in top conditie was. Iets minder blij waren we met de 25m plastic die gebruikt werd om alles bij elkaar te houden. Dat kon volgens ons efficiënter.

Als je alle verpakkingsmateriaal hebt verwijderd kan je direct aan de slag, afhankelijk van welk type ophangsysteem dat je gekozen hebt is alles meegeleverd. Wij kozen voor de aluminium ophanging die vooraf bevestigd wordt op de hardschuimplaat. Dit ophangsysteem geeft de indruk dat je foto zweeft tegen de muur en dat vonden we wel leuk.

Saal Digital Wanddecoratie Saal Digital Wanddecoratie Saal Digital Wanddecoratie Saal Digital Wanddecoratie Saal Digital Wanddecoratie Saal Digital Wanddecoratie

Conclusie

We zijn heel tevreden met de service en producten van Saal Digital. De prijzen zijn correct en de verzending is heel snel. Er is een grote keuze aan wanddecoratie wat het misschien niet altijd even gemakkelijk maakt om te kunnen kiezen, maar als je tussen hun aanbod geen keuze kan maken zal je het zelf moeten ontwikkelen.

Het is zeker de moeite waard om een keertje te gaan kijken op hun website naar alle verschillende fotoproducten die ze aanbieden.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *