Twee nieuwe full frame NIKKOR objectieven zijn voorgesteld

Nikon heeft de laatste tijd niet stilgezeten, zo stelden ze al een heleboel nieuwe camera’s voor en daar komen nu ook nog twee full frame NIKKOR objectieven bij voor de geoefende fotograaf. De nieuwe AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR is een nieuw licht teleobjectief en de PC NIKKOR 19mm f/4E ED is een nieuw tilt-shift objectief.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

Dit nieuwe teleobjectief is een echt lichtgewicht dankzij een nieuwe magnesiumlegering zonder een compromis te moeten sluiten met de robuustheid van andere professionele objectieven. Nikon is er in geslaagd om dit teleobjectief maar 1.430g te laten wegen en toch de kwaliteit, die we gewoon zijn, te garanderen.

Dit teleobjectief is gemaakt voor de professionele sport of event fotograaf met een speciale VR SPORT modus en verbeterde AF-tracking.

Een gloednieuwe optische constructie zorgt voor uitstekende prestaties van hoek tot hoek. Het nieuwe optische ontwerp bevat zes elementen van ED-glas, een fluorietlenselement en een HRI-element (hoge brekingsindex). Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken, waardoor beelden helderder zijn, terwijl kleurranden, chromatische aberratie en vertekening over het hele zoombereik worden beperkt.

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Tilt-shift fotografie is een vorm van fotografie die we in België meer en meer beginnen te zien. Ook Nikon heeft begrepen dat meer en meer fotografen wereldwijd de eerste stappen zetten in tilt-shift fotografie. Daarom werd er een echt full frame professioneel tilt-shift objectief ontwikkeld.

Je kan het perspectief met dit unieke objectief veranderen aan de hand van twee rotatiemechanismen. Fotografen die veel bezig zijn met architectuur-, kunst- en landschapsfotografie gaan hier zeker blij mee zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR zal beschikbaar zijn vanaf midden november 2016 voor een adviesprijs van  €3.199. Voor de PC NIKKOR 19mm f/4E ED moet je minder lang wachten, tot eind oktober 2016 en is er een adviesprijs van  €3.999

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.