Sony lanceert razendsnelle RX10 IV

Groot nieuws voor de Sony fans! Sony heeft een nieuw vlaggenschipmodel aangekondigd in de Cyber-shot RX10-serie. De RX10 IV heeft een zeer snelle autofocustijd van 0,03 seconden en kan tot 24 fps continu fotograferen.

Sony Cyber-shot RX10 IV

Scherpstellen is geen probleem

Als we de mensen van Sony mogen geloven, kan scherpstellen geen probleem zijn bij de nieuwe Sony Cyber-shot RX10 IV. Het toestel wordt voorzien van de snelste autofocus ter wereld met amper 0,03 seconden scherpsteltijd. Verder is er een volledige AF/AE tracking geïntegreerd en zorgden de mensen bij Sony ook nog voor een ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten die 65% van het sensorframe afdekken.

Om het allemaal nog accurater te maken, gebruikt de RX10 IV high-density tracking AF-technologie. Via deze geavanceerde technologie concentreren de AF-punten zich rondom het object waardoor de tracking en focus optimaal is. Zelfs bij onvoorspelbare objecten zoals opvliegende vogels of bewegende atleten blijft de camera optimaal volgen.

ZEISS Vario-Sonnar T * 24-600mm F2.4-F4 lens

De RX10 IV krijgt een krachtige T-lens mee met een maximaal diafragma van f/2.4-f/4.0. Door het gebruik van deze maximale diafragma waarden wordt de lens uiterst geschikt voor macrofotografie, maar ook om objecten die ver weg zijn te gaan fotograferen.

Zoals we van ZEISS lenzen verwachten, is ook deze lens voorzien van een super ED glaselement en ED asferische lenzen om chromatische aberratie te minimaliseren of zelfs helemaal uit te sluiten. Daarnaast is ook de ZEISS® T * coating toegevoegd om flares te verminderen.

Optioneel kan je de ingebouwde optische SteadyShot beeldstabilisatie inschakelen. Deze functie gaat ervoor zorgen dat je beelden scherper zijn. De maximale verbetering komt overeen met ongeveer 4,5 stappen in de sluitertijd.

De minimale focusafstand van deze lens is 72cm en heeft een maximale vergroting van 0,49x bij een volledig verlengde 600mm.

Videomogelijkheden

Sony staat ook bekend om de goeie videokwaliteit. Dat is bij de RX10 IV niet anders. Je kan filmen in 4K (QFHD 3840×2160) met een Fast Hybrid AF-systeem dat ongeveer twee keer zo snel is als bij de RX10 III. De opnamesnelheid werd ook aangepakt. Sony heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat de opname van dit zwaar videoformaat heeft kunnen versnellen om heel gedetailleerde beelden te kunnen opslaan.

De nieuwe camera heeft tevens een aantal andere professionele videofuncties, waaronder Picture Profile, S-Log3 / S-Gamut3, Gamma Display Assist, Proxy-opname, Time Code / User Bit. Tot slot is de camera ook voorzien van een externe microfooningang en een headphone-uitgang en super slow motion video-opname, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen 1000fps, 500fps en 250fps framesnelheden en tussen 50p, 25p en 24p afspeelformaten.

Handig om te gebruiken

De Sony RX10 IV is voorzien van een krachtige 1.0-inch 20,1 megapixel Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor. Koppel daar aan de nieuwe BIONZ X beeldverwerker en je weet dat de kwaliteit goed gaat zijn.

De RX10 IV kreeg ook een nieuw 3.0-inch kantelbaar LCD-scherm mee dat een Touch Focus en Touch Pad functie heeft. Het LCD-scherm is altijd helder dankzij de WhiteMagic-technologie, zelfs in openlucht. Je foto’s kadreren doe je door een high-contrast XGA OLED Tru-Finder.

De Triple lens ringen voor diafragma, zoom en focus zijn goed afgewerkt en daardoor perfect voor zowel fotografie als videografie.

Je kan de RX10 IV gemakkelijk personaliseren met de ‘My Menu’ functionaliteit die het mogelijk maakt om maximaal dertig vaak gebruikte menu-items in te stellen. Om het nog gemakkelijker te maken krijgen deze items een speciale kleur mee om ze snel te herkennen.

Je hoeft niet bang te zijn om de camera buiten te gebruiken in slechtere weersomstandigheden want de RX10 IV is stof- en vochtbestendig!

Prijs en beschikbaarheid

Je kan de Sony Cyber-shot RX10 IV kopen vanaf oktober 2017 voor de adviesprijs van €2.000,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.