Sony lanceert een nieuwe Full-Frame 50mm prime lens

Ook tijdens de zomer is het belangrijk om met het beste materiaal te werken. Daarom stelt Sony nu de nieuwe 50mm ZEISS Planar F1.4 voor. Een hoogwaardige Full-Frame prime lens met een maximaal diafragma van f/1.4

Sony Planar T_ FE 50 mm F1.4 ZA

Optimale prestaties

Zoals de meeste lenzen die Sony uitbrengt, is ook deze lens ontstaan uit een samenwerking met Zeiss. Je mag er dan ook vanuit gaan dat deze lens altijd zijn beste beentje voor zet.

De 50mm prime lens heeft een groot diafragma van maximaal f/1.4, met hoog contrast en resolutie. Sony garandeert je ook optimale prestaties op het volledige frame, van centrum tot hoeken, zelfs met een volledige opening op f/1.4!

De glaselementen die ze gebruikt hebben zijn ook niet van de minste; Er werden geavanceerde AA (Advanced Aspherical) en ED (Extra-low Dispersion) glaselementen gebruikt voor de opbouw van de lens. Dankzij deze elementen zullen je foto’s nog minder vervormd worden. Om flares en ghosts tot een minimum te herleiden werd een Zeiss T* Coating toegevoegd.

De nieuwe lens is uitgerust met een ring drive SSM (Super Sonic wave Motor) systeem voor een efficiënte snelle, nauwkeurige en vrijwel geruisloze scherpstelling die bijzonder nuttig is voor het filmen.

Zien in het donker

Met het grote diafragma van f/1.4 mag je er zeker van zijn dat je tijdens situaties met weinig licht toch nog duidelijke foto’s kan maken. Je zou zowaar kunnen zien in het donker. Met een diafragma van maximaal f/1.4 kan je snelle sluitertijden aanhouden om wazige beelden te vermijden. Het kan ook helpen tijdens interieurfotografie, waar meestal een klein beetje overbelicht wordt om een kamer ruimer te laten lijken.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony Full-Frame Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA lens voor E-mount zal beschikbaar zijn vanaf juli 2016 voor de adviesprijs van €1.800,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.