Sony komt met een nieuwe 100-400mm supertelezoom op de markt

De fantastische G-Master™-lenzenserie wordt uitgebreid met een supertelezoom met een bereik van 100mm tot 400mm! De Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS met E-bevestiging levert uitstekende scherpte van hoek tot hoek over het volledige zoom-bereik.

Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS

De Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS is gemaakt voor details

Het is een supertelezoomlens die voldoet aan de zware constructievereisten van de G-Master-lenzenserie van Sony. Er werd ook gesleuteld aan de scherpte van de lens, zo heb je een uitstekend scherp beeld van hoek tot hoek over het volledige zoom- en scherpstellingsbereik. Voor de fotografen die graag een mooie ‘bokeh’ hebben, ook hier is aan gedacht! Zo kan je de kleinste details in elk onderwerp in de picture te zetten.

Daarnaast is alles opgebouwd in een complex design van 22 lenselementen verdeeld over 16 verschillende groepen. Er werden één Super ED (extra-low dispersion) en twee ED-glas elementen toegevoegd om de chromatische aberratie te minimaliseren. De originele Nano AR-coating van Sony maakt het geheel af en zorgt ervoor dat ongewenste reflecties worden beperkt.

Lichtgewicht met dubbele motor

Supertelezoomlenzen staan niet bepaald bekend als lichte lenzen. Toch is Sony er in geslaagd om de lens ‘amper’ 1.395 gram te laten wegen. Dit wil zeggen dat de Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS één van de lichtste lenzen in zijn categorie is.

Snelle acties kunnen worden gevolgd door een dubbele lineaire motor met een Direct Drive SSM-systeem, die zorgt ervoor dat alles snel en stil wordt scherp gesteld. De lensaandrijving wordt versnelt door het dubbele motorsysteem zodat plotselinge bewegingen goed worden vastgesteld.

Professioneel en betrouwbaar

Zoals vele professionele lenzen is ook de nieuwste van Sony voorzien van een fluorcoating op de voorlens zodat stof en vet gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Daarnaast is de lens stof- en waterbestendig.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS supertelezoomlens is in Europa beschikbaar vanaf juli 2017 voor de adviesprijs van €2.900,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.