Sony bekroond met vijf EISA Awards

Sony is door EISA (de European Imaging and Sound Association) bekroond met vijf awards voor de editie van 2016. EISA test elk jaar opnieuw de kwaliteit van alle technologische ontwikkelingen en geeft hier een score aan, dit jaar kwam Sony er bijzonder goed uit.

Sony 5 EISA Awards

Europese premium compact camera 2016-2017: RX1R II

Dit is een van de kleinste full-frame camera’s momenteel op de markt, dat is op zich al heel merkwaardig. Daar bovenop heeft Sony een heel arsenaal aan technische snufjes toegevoegd, dat maakt natuurlijk het verschil. Zo zien we een optisch variabele Low-Pass filter die zorgt voor een groot dynamisch bereik en weinig ruis. Het Fast Hybrid AF-systeem met fase- en contrastdetectie staat garant voor haarscherpe beelden die verwerkt worden door een super snelle BIONZ X-processor.

Sony RX1R II

Europese foto- & videocamera 2016-2017: α7S II

In de professionele wereld is de Sony α7S II niet meer weg te denken. Filmen in moeilijke omstandigheden lijken wel kinderspel geworden met de full-frame Exmor CMOS-sensor en zijn 12,2 miljoen pixels. De ISO gevoeligheid kan opgeschroefd worden tot ISO 409.600, wat je nog een extra duwtje in de rug geeft. Voeg daar nog de vijf assige beeldstabilisatie aan toe en je weet wel waarom deze camera gewonnen heeft.

Sony a7S II

Europese compacte systeemcamera 2016-2017: α6300

Systeemcamera’s blijven heel populair. Sony geeft dan ook altijd het beste van zichzelf in een nieuwe versie. De α6300 behoudt het compacte en lichte design van de populaire α6000, maar voegt daar een snelle (0,05 seconde) hybride autofocus met 425 AF-punten en subject-tracking 4D focus aan toe. Met 11 frames per seconde is zo’n snelle scherpstelling dan ook niet overbodig.

Sony a6300

Europees professioneel compact systeemobjectief 2016-2017: SEL85F14GM

Niet alleen camera’s passeren de revue bij EISA; Ook objectieven worden op de proef gesteld. En met succes, zo blijkt voor Sony. Een cirkelvormig diafragma met 11 lamellen zorgt voor een mooie bokeh. Reflecties worden tot een minimum beperkt door Sony’s eigen nano AR coating. Zoals de meeste professionele objectieven is ook dit objectief stof- en vocht bestendig.

Sony SEL85F14GM

Europese in-car HD player 2016-2017: RSX-GS9

Het heeft niet direct iets te maken met fotografie, maar het is toch het vermelden waard. Je zou maar eens een nieuwe autoradio nodig hebben.

De 1DIN radio ziet er heel klassiek uit, maar niets is wat het lijkt. Er schuilt een enorm kwalitatieve radio achter het voorfront. De radio biedt ondersteuning tot 192kHz/24-bit PCM voor apparaten via USB Type A, 5.6MHz native DSD via usb micro-B voor digitale hoge resolutie muziekspelers.

Sony RSX-GS9

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.