De Sony a9 wordt aan het grote publiek voorgesteld

Met de Sony a9 is de meest baanbrekende camera ooit op de professionele markt gezet. Zowel op de spiegelloze als op de spiegelreflex markt is dit een sterke concurrent.

Sony a9

De Sony a9 wordt de nieuwe standaard genoemd

Op technologisch vlak is er een heleboel veranderd, daarom spreken velen van een nieuwe standaard. Niet alleen de spiegelloze systeemcamera’s, maar ook de spiegelreflex camera’s zullen het niet gemakkelijk krijgen.

De nieuwe camera biedt veel indrukwekkende mogelijkheden die moderne digitale spiegelreflexcamera’s niet kunnen bieden, zoals supersnel, continu fotograferen zonder blackouts tot 20 fps, 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde, een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en nog veel meer.

Nieuwe sensor

Sony gebruikt een 35-mm full-frame 24,2mp gestapelde Exmor RS® CMOS-sensor (’s werelds eerste in zijn soort), waarmee gegevens 20x sneller kunnen worden verwerkt dan met eerdere full-frame camera’s van Sony zonder spiegel.

Daarnaast werden een gloednieuwe BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI bijgeschakeld om de ultieme prestaties waar te kunnen maken.

Heel veel scherpstelpunten

De Sony a9 heeft een fasedetectiesysteem dat beschikt over wel 693 AF-punten. Sony vertelde ons dat je zelfs de meest uiteenlopende snelle onderwerpen kan scherpstellen dankzij de bedekkingsgraad van 93% van het beeld.

Sony a9

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf juni 2017 zal de Sony a9 beschikbaar zijn in Europa voor de adviesprijs van ongeveer €5.300,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.