Schrijf je nog snel in voor de Nikon Press Photo Awards 2018

Elk jaar worden tijdens de Nikon Press Photo Awards (NPPA) de beste Belgische persfotografen bekend gemaakt. Dit jaar wordt de formule iets aangepast, zeker is wel dat je nog maar een paar dagen tijd hebt om in te schrijven.

Concept

Na meer dan 30 jaar traditie werd het concept van de Nikon Press Photo Awards 2018 aangepast. Vanaf nu zal er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award worden uitgereikt. Bovendien bepalen uitsluitend fotografen en mensen uit de perswereld de beide prijzen. De selectieprocedure gebeurt in twee stappen. De preselectie van de top 15 per categorie zal gemaakt worden door de deelnemende persfotografen en door fotoredacteurs van de professionele persredacties en pers- agentschappen. Daarna zal een jury die bestaat uit 7 personen van verschillende persredacties, de finale winnaars kiezen. Daarnaast, wordt de keuze ook gelaten aan het grote publiek om de beste persfoto te selecteren. De foto met het meeste aantal stemmen wint de publieksprijs.

Deelnemen

De deelname is uitsluitend bestemd voor professionele persfotografen en loopt van 3 januari tot en met 18 februari 2018. Gedurende deze periode hebben de deelnemers de tijd om hun activiteit als professionele persfotograaf aan te tonen. Dit kan via een officiële perskaart of via commerciële (journalistieke) publicaties. De persfotografen kunnen dan maximum 10 van hun beste foto’s, die onder de categorie ‘sport of/en nieuws’ vallen, uploaden op de website van NPPA tot uiterlijk 18 februari om middernacht.

Wil je het reglement eens nalezen? Dat kan op deze link: nppa-2018-reglement-nl.pdf

Vorige edities

Lees hier welke fotografen in voorgaande edities aan de haal gingen met de awards!

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.