Ricoh Imaging stelt de WG-50 voor

Tussen de digitale compact camera’s is het altijd een stevige strijd om de mooiste, de beste of de sterkste te zijn. Ook Ricoh Imaging, onderdeel van Ricoh Company, doet hier aan mee en introduceert de WG-50. Een lichte maar stevige digitale compact camera die extreem water- en schokbestendig is.

Ricoh WG-50

De WG-50 geeft overal een extra dimensie aan

Of je nu gaat fietsen, surfen, duiken of een andere outdoor sport gaat beoefenen, de Ricoh Imaging WG-50 staat altijd klaar om de mooiste foto’s of video’s te maken. Je kan de camera snel en veilig bevestigen aan een fiets, surfplank of jetski. Trillingen worden tot een minimum beperkt door de Triple anti-shake bescherming. Daarnaast past het scherm de helderheid automatisch aan de situatie aan.

Je kan tot twee uur lang onderwater filmen of fotograferen, wat de meeste camera’s niet kunnen garanderen. Dankzij de solide, luchtdichte body is de camera schokbestendig tot 1,6m, stofdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden. Je hoeft dus niet bang te zijn in de meest extreme omstandigheden.

Onderwatermodus

Ricoh Imaging heeft de WG-50 een speciale onderwatermodus meegegeven die de instellingen aanpast om zo de kleur en het contrast te optimaliseren. Dankzij deze instellingen krijg je scherpe realistische beelden die het contrast van de verschillende lichtinvallen in het water compenseren. Als de onderwatermodus geactiveerd is gaat de camera ook automatisch foto’s met en zonder flits maken. Zo kan je later de beste foto er uit kiezen en verlies je dus geen tijd onderwater door aan de instellingen te prutsen.

Beeldkwaliteit

De WG-50 is voorzien van een back-illuminated CMOS-beeldsensor en high-performance beeldverwerker en maakt het mogelijk tot ISO 6400 te fotograferen. De camera maakt met 16.0 effectieve megapixels, scherpe en duidelijke hoge resolutie foto’s. Met de Handheld Night Snap modus schiet je ’s nachts automatisch meerdere foto’s van hetzelfde moment. De camera produceert daaruit vervolgens één scherpe foto voor een optimaal eindresultaat. Ben je bijvoorbeeld op safari en wil je snel een mooie foto van een jachtluipaard maken, schakel deze functie dan in en je bent verzekerd van een scherp resultaat.

Filmen kan dan weer in Full HD met een frame ratio van 30fps. Er zijn ook nog wat leuke extra’s toegevoegd zoals slow motion playback en intervalfuncties. Met de micro-HDMI ingang op de body kan je gelijktijdig Full HD-filmclips en geluid naar externe apparaten versturen.

Prijs en beschikbaarheid

Eind juni 2017 zou de Ricoh Imaging WG-50 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €249,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *