Olympus update van top tot teen

Op één van de grootste foto en video beurzen ter wereld worden elke dag tientallen nieuwe producten voorgesteld. Zoals veel merken, heeft ook Olympus gewacht om nieuwe producten voor te stellen tot Photokina. Olympus beperkte zich niet tot een enkele camera, maar stelde wel zes nieuwe producten voor.

Olympus Photokina

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macrolens

Macrofotografie blijft een veel voorkomende vorm van fotografie, waar Olympus al langer op in zet met de M.ZUIKO objectieven. Naast de twee bestaande 25mm 1:1.8 en de 45mm 1:1.8 objectieven komt er nu dus een 30mm 1:3.5 bij in het rijtje van macrolenzen voor hybride camera’s. Met een minimale scherpstelafstand van 9,5cm hoef je niet bang te zijn dat je niet dicht genoeg kan komen voor de perfecte foto.

Macrofotografie wordt ook vaak toegepast in de onderwaterfotografie, daarom heeft Olympus ervoor gezorgd dat de M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macrolens compatibel is met alle onderwateraccessoires van Olympus.

Dit objectief is al beschikbaar sinds de start van Photokina 2016 voor de adviesprijs van €299,-

Olympus Photokina

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO

Wil je uitstekende kwaliteit helemaal vanaf 12mm tot 100mm (of 24mm tot 200mm op crop sensor camera’s), dan ben je beter af met twee aparte objectieven die beide een superieure kwaliteit hebben. Voor Olympus was dat niet genoeg, zij ontwikkelden een 12-100mm objectief dat naar eigen zeggen deze kwaliteit wel garandeert. Zo kunnen professionele fotografen heel licht reizen.

Aangezien het nieuwe 12-100mm objectief deel uitmaakt van het PRO segment is het waterdicht, bestand tegen stof en vorst. Om altijd de beste foto’s te kunnen maken zorgde Olympus ervoor dat je een constante f/4.0 diafragma opening kan gebruiken, wat op telezoom objectieven niet altijd van zelfsprekend is.

Vanaf november 2016 zal de Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO beschikbaar zijn voor de adviesprijs van €1.299,-

Olympus Photokina

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO

Als derde en laatste objectief werd er een 25mm prime objectief voorgesteld in het PRO segment. Het objectief is uitgerust met de nieuwste optische technologie voor een resolutie van zeer hoge kwaliteit. De maximale diafragma opening van f/1.2 is daar een voorbeeld van. Tijdens de ontwikkeling werd er enorm veel aandacht besteedt aan de bokeh, het was voor Olympus van groot belang dat de achtergrond perfect zou worden geblurred.

De meest veeleisende fotografen gaan zelfs dit objectief kunnen appreciëren; Het scherpstelsysteem is compleet onder handen genomen is dan ook razendsnel, zo mis je als fotograaf geen enkel moment van de actie. Verder is het ook bestand tegen stof, spatten en vorst.

Het professionele objectief Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2016 voor de adviesprijs van €1.299,-

Olympus Photokina

Olympus FL-900 R

Niet alleen objectieven werden voorgesteld; Olympus heeft ook gedacht aan de professionele flitsfotograaf. Met de nieuwe Olympus FL-900 R is geen opdracht te veel gevraagd. Je krijgt een heel hoog richtgetal van 58 waarvan je zeker mag zijn dat het je nooit in de steek laat. De nieuwe flitser werd specifiek ontwikkeld voor de OMD E-M1 en OMD E-M5 toestellen. Deze toestellen beschikken over enorm veel power en kunnen heel snel veel foto’s in burstmodus maken. Wil je dat je flitser kan volgen, dan moet die natuurlijk wel aangepast zijn. Daar heeft Olympus nu voor gezorgd, zij claimen dat waar een andere flitser het laat afweten de FL-900 R nog steeds op volle kracht verder doet.

De Olympus FL-900 R met hoge intensiteit combineert de kracht van de geïntegreerde beeldprocessor van het apparaat (TruePic) met de technologie van de TTL-synchronisatie voor een optimale verlichting. Het dekt de beeldhoek voor lenzen met een brandpunt bereik van 12mm tot 100mm en lenzen van 7mm tot 10mm wanneer je de ingebouwde groothoekdiffusor gebruikt.

Vanaf december 2016 zal de Olympus FL-900 R beschikbaar zijn voor de adviesprijs van €1.299,-

Olympus Photokina

Olympus OM-D E-M1 MARK II

Als je krachtige flitsers ontwikkeld, moet je eigenlijk ook een krachtige nieuwe camera ontwikkelen moeten ze bij Olympus hebben gedacht. De nieuwe OM-D E-M1 MARK II is gebouwd met de gedachte van een compacte krachtpatser op de markt te zetten. Al een aantal jaar probeert Olympus zoveel mogelijk kracht in een zo compact en licht mogelijke camerabody te duwen. Ze willen het de fotograaf veel gemakkelijker maken en dat is met deze update zeker gelukt.

Technisch is er heel wat verbeterd, zoals een burstmodus met 18 foto’s per seconde of 60 foto’s per seconden met enkelvoudige scherpstelling. Er is ook een PRO Capture modus die nog voor jij de ontspanknop hebt ingeduwd al 14 foto’s heeft genomen om er zeker van te zijn dat het juiste moment wordt vastgelegd, zoals bij een bewegend onderwerp.

Bij de professionele camera’s wordt de vraag naar twee kaartsleuven alsmaar groter, daarom voorziet Olympus deze nieuwe topspeler van twee SD-kaartsleuven waarvan eentje compatibel is met UHS-II. Al je foto’s snel overzetten zonder je SD-kaart uit de camera te nemen kan door een USB 3.0 Type-C verbinding.

De prijs en beschikbaarheid werden ons niet meegedeeld, daar hopen we snel een antwoord op te kunnen geven.

Olympus Photokina

Olympus PEN E-PL8

Familieuitstapjes, citytrips met vrienden, wandelen in het park; Het kan allemaal met de nieuwe Olympus PEN E-PL8. Deze upgrade toont een hippe camera die tegelijkertijd licht en krachtig is. Net zoals de vorige modellen gaat Olympus hier voor design en kwaliteit door te kiezen voor een lederen afwerking.

De PEN E-PL8 is licht en compact om gemakkelijk in een kleine tas te passen, zelfs met een lens eraan gekoppeld. Het kantelbare LCD-scherm is ook weer van de partij zodat je ongestoord selfies kan nemen.

Er worden drie uitvoeringen voorgesteld; Een zwarte versie, een zilveren versie en een bruine versie. Ideaal om te combineren met je lievelingsoutfit. Elke kleur komt ook met een bijpassende schouderriem om het geheel af te maken.

De Olympus PEN E-PL8 is beschikbaar vanaf oktober 2016 in combinatie met het M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake objectief voor €599, de camera apart zal je €449 gaan kosten.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.