PENTAX KP valt in de prijzen op TIPA Photo & Imaging Awards

Ricoh en Ricoh Imaging hebben op 21 april 2017 aangekondigd dat ze de trotse winnaars zijn van de ‘Best APS-C DSLR Expert’ TIPA Award met de PENTAX KP. TIPA bestaat wereldwijd uit 29 fotografie magazines, verdeeld over 14 landen in 5 continenten. De ceremonie voor de winnaars vindt dit jaar plaats in Tokyo in Japan op vrijdag 16 juni 2017.

Pentax KP

De PENTAX KP is gemaakt voor low-light fotografie

Met een CMOS-sensor van 24.3MP en een ISO-bereik van ISO 100 tot ISO 819.200 mag je er zeker van zijn dat licht geen probleem zal zijn. Voeg daar nog de 5-assige beeldstabilisatie aan toe en je weet dat een tripod geen basis behoefte meer zal zijn. Daarnaast werden ook de snelheidsduivels onder ons verwend; De PENTAX KP heeft een maximale sluitertijd van 1/24.000!

Details van de jury

De PENTAX KP is een weerbestendige, stofdichte camera met een 24,3MP APS-C CMOS sensor zonder low pass filter. De camera maakt het mogelijk om tot ISO 819200 te fotograferen en beschikt over een Pixel Shift Resolution System en AA-filter moiré reduction technology. De camera is uitgerust met het vijf-assen shake reduction systeem en een kantelbaar lcd-monitor. De KP heeft twee shutter units met een extreem hoge reactiesnelheid van 1/6000 seconden (mechanisch) en 1/24,000 seconden bij het gebruik van de elektronisch bedienbare shutter. Naast fotografie behoort filmen in Full HD tot de mogelijkheden en kun je met de ingebouwde WiFi-mogelijkheid foto’s synchroniseren via de Image Sync app. Met de optische zoeker heb je een gezichtsveld van bijna honderd procent en de camera kan opnemen in zowel JPEG als 14-bit raw.

Prijs en beschikbaarheid

De PENTAX KP is sinds februari 2017 beschikbaar voor de adviesprijs van €1.200,- voor de body.

Wij kijken alvast uit naar het demo toestel dat volgende maand naar ons wordt gestuurd!

Pentax KP

Pentax KP

Pentax KP

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *