Olympus vernieuwd de OM-D E-M10

De OM-reeks van Olympus is legendarisch. Sinds 1973 worden de toestellen al onder de OM benaming uitgebracht. Sinds een aantal jaar heeft Olympus de hyper moderne systeemcamera’s ondergebracht in de OM-D-reeks als ode aan de oorspronkelijke reeks. Zo kan je momenteel de OM-D E-M1 Mark II, de OM-D E-M5 Mark II op de markt vinden naast de splinternieuwe OM-D E-M10 Mark III.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

De perfecte reisgenoot

De OM-D E-M10 Mark III wordt een nieuwe klassieker genoemd en werd door Olympus zorgvuldig ontworpen om de perfecte reisgenoot te zijn. De camera is licht en gemakkelijk te gebruiken dankzij de intuïtieve interface en positie van de knoppen.

Samen met een mooi design kreeg hij ook de meest toonaangevende technologieën mee van andere toptoestellen uit de OM-D-reeks.

Specificaties

Olympus heeft een nieuwe beeldverwerker geïntegreerd in de OM-D E-M10 Mark III. De TruePic VIII-beeldverwerker die ook gebruikt wordt in het huidige vlaggenschip, de OM-D E-M1 Mark II, in combinatie met het superieure 5-assige beeldstabilisatiesysteem (IS) van Olympus zorgen voor spectaculaire prestaties.

Dankzij de nieuwe TruePic VIII beeldverwerker krijg je 121 AF-punten ter beschikking die het grootste deel van het beeldgebied vullen. Daardoor kan je over heel het scherm scherpstellen. Met de continue AF is het geen probleem om bewegende onderwerpen scherp te houden. Maak je daarnaast gebruik van de Face Priority AF om gezichten te herkennen of van de Eye Detection AF om ogen te herkennen, dan zal de camera automatisch de juiste belichting en scherpte bepalen bij het fotograferen van portretten.

Verder kan je filmen in 4K, wat tegenwoordig niet meer zo spannend is omdat veel fabrikanten dit toevoegen. Maar de combinatie met beeldstabilisatie in zowel daglicht als donkere omstandigheden is wel een pluspunt.

Er werd een kantelbaar LCD-scherm gebruikt met aanraakopties die vergelijkbaar zijn met een smartphone. Gecombineerd met de metalen wielen en knoppen heeft Olympus een bijzonder gebruiksvriendelijke camera op de markt gebracht. Voeg daarbij nog de ingebouwde flitser en wifi-connectiviteit en je weet dat deze camera je nieuwe beste vriend wordt.

Zoals we al gewend zijn van andere camera binnen de OM-D-reeks, heeft Olympus ook deze OM-D E-M10 Mark III voorzien van een heleboel fashion accessoires zoals een unieke premium lederen hoes (in zwart of bruin) die apart kan aangekocht worden.

Opname modi

Voor de iets minder geavanceerde fotograaf heeft Olympus vier opname modi voorzien die het moeilijkste denkwerk voor jou verlichten.

De eerste modus is de AUTO-modus (die voorheen iAUTO genoemd werd bij Olympus) die aanzienlijk verbeterd is voor scherpere beelden. Hij detecteert zelfs beweging in het donker.

De Scene-Modus (SCN) helpt je bij het maken van je foto door de juiste instellingen te kiezen op basis van zes thema’s met vooraf gedefinieerde instellingen.

Dankzij de Advanced Photo-modus (AP) kan je beelden verder aanpassen en gebruik maken van opnamemethoden zoals Live Composite en Multiple Exposure zonder in het menu te moeten scrollen.

Bleach Bypass is een nieuwe optie in de Art Filter-modus (ART) die de “silver retention” methode uit het filmtijdperk reproduceert. Hiermee kan je je foto’s tot het volgende level verheffen.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf midden september 2017 zal je de Olympus OM-D E-M10 Mark III kunnen kopen voor de adviesprijs van €649,-

Wil je de kit kopen met de M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ pancake lens, dan kan dat ook vanaf midden september 2017 voor de adviesprijs van €799,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.