De Olympus Though TG-5 is er!

De nieuwe ultra-robuuste Tough TG-5 is er! De primus van de klas is net nog beter geworden. Met de TG-5 kondigt Olympus zijn nieuwste Tough camera aan, en die brengt heel wat opvallende verbeteringen met zich mee.

Olympus Though TG-5

Nieuwe sensor en beeldverwerker

De toonaangevende superheldere 25-100mm 1:2.0 lens wordt gecombineerd met een nieuwe sensor en de nieuwste TruePic VIII-beeldverwerker die in alle omstandigheden verbeteringen in snelheid en beeldkwaliteit levert. Terwijl zorgt de video nu voor 4K en 120FPS Full HD supersnelle films voor betere slowmotionkwaliteit.

De Though TG-5 is avontuurlijk aangelegd

Annelie Pompe is een professionele avonturierster uit Zweden die jarenlang de TG-reeks heeft gebruikt:

Ik ga klimmen, vrij duiken, rennen, skiën, surfen, kajakken en mountainbiken, dus heb ik een camera nodig die overal mee naartoe kan, het tempo aan kan en goede foto’s kan maken. De TG-5 heeft dit alles in petto en ik hou van de nieuwe bedieningsschakelaar en dubbel anti-condensglas – als je in en uit ijskoud water bent zorgen deze functies voor een camera die nog beter te gebruiken is.

Er zijn verschillende “actiecamera’s” maar geen van hen levert de stilstaande beeldkwaliteit en het gemak van de TG-5. In het midden van een avontuur moet een camera licht en klein genoeg zijn om niet in de weg te zitten en tegen een stootje kunnen. Gooi een TG-5 in een kano met waterverlies – geen probleem. Stap erop met je wandelschoenen – niets aan de hand. De Olympus Tough reeks werd al meermaals bekroond als beste van de klas sinds de introductie van de TG-1 in 2012 en is de go-to-robuuste camera geworden voor harde avonturiers over de hele wereld. Naast de klassieke mix van draagbaarheid en keiharde robuustheid, levert de TG-5 nu ook hoge niveaus van beeldkwaliteit en video-prestaties.

Vijf outdoor functies

De Olympus Though TG-5 heeft vijf sterke punten. De ultra-lichte lens, het variabele macrosysteem, het assortiment accessoires en het veldsensorsysteem gecombineerd met ingebouwde wifi voor het bijhouden en overbrengen van gegevens naar smartphones. De laatste is een oude bekende; De robuustheid van de Though serie!

De TG-5 is bestand tegen een val van 2,1 meter, tegen een druk tot een gewicht van 100 kg, tegen temperaturen tot -10°C, tegen stof en tegen water tot 30 meter onder de zeespiegel zonder speciale onderwaterbehuizing. Met de PT-058 onderwaterbehuizing (apart verkrijgbaar) kunnen beelden en films zelfs in diepte van maximaal 45 meter worden vastgelegd.

Voor spectaculaire natuurfoto’s heeft de Though TG-5 een geavanceerd, variabel macrosysteem met vier modi: Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing en Focus Stacking modus. De laatste werkt zonder software. Dat is uniek in deze cameracategorie. Om het realisme en de kleuren te maximaliseren en ruis te minimaliseren, ondersteunt de TG-5 ook RAW-bestanden.

Olympus Though TG-5

Olympus Though TG-5

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Tough TG-5 is verkrijgbaar in een rode of zwarte versie vanaf half juni voor de prijs van €499.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.