Olympus stelt de Tough TG-870 voor

Sinds enkele jaren heeft Olympus camera’s in hun gamma die waterdicht en stofdicht zijn en kunnen vallen. Met elke generatie worden de toestellen beter omdat de techniek natuurlijk ook niet stil staat. Op 21 maart 2016 werd de nieuwste versie voorgesteld.

Olympus Tough TG-870

Olympus Tough TG-870

Deze nieuwe telg in het gamma van Olympus is gemaakt om foto’s te maken op momenten en plaatsen waar jij je smartphone niet kan of wil gebruiken. Zo halen ze aan dat je liever de Olympus Tough TG-870 wil gebruiken tijdens het snorkelen en het klimmen in de bergen. Net omdat dit situaties zijn waar veel mis kan gaan. Zo zal je ook niet snel je smartphone meenemen naar het strand, waar je onvermijdelijk veel zand in je toestel zal zijn verdwijnen. Voor al deze situaties heeft de TG-870 een oplossing, hij is bestand tegen al deze omstandigheden.

Specificaties

De Olympus Tough TG-870 moet qua specificaties zeker niet onderdoen voor andere camera’s. Zo kan je de camera tot 15m diep onderwater meenemen en kan hij tegen een stootje tot een val van 2,1m. Volgens Olympus is de nieuwe Tough TG-870 je logboek voor al je avonturen!

Net zoals de meeste camera’s heeft ook de Tough TG-870 een WiFi antenne waarmee je de camera vanop afstand kan bedienen. Verder kan je ook geo-tagging toevoegen aan je foto’s.

Wat ons al opgevallen in bij de meeste van dit soort camera’s is dat het niet altijd even gemakkelijk is om in direct zonlicht te kunnen zien wat er op het LCD-scherm wordt afgebeeld. Een zoeker is er niet, dus je moet jezelf altijd wat behelpen. Daar heeft Olympus naar eigen zeggen nu iets op gevonden. Het LCD-scherm van de Tough TG-870 is uitgerust met LCD-boost, met een maximale helderheid die 2,6 keer helderder is dan normaal zou het geen probleem mogen zijn om alles te kunnen zien. Zelfs in direct zonlicht.

Er werd gekozen voor een 16 megapixel CMOS beeldsensor met achtergrondverlichting, in combinatie met de krachtige TruePic VII processor, de iHS-technologie en een mooie 21-105mm breedhoek lens moet je niet bang zijn voor de kwaliteit van je foto’s, ook niet bij bewegende scènes of bij weinig licht.

Net zoals bij de vorige versie van de Tough serie zien we weer een kantelbaar scherm terugkomen. Bij de eerste kennismaking vonden we dat heel vreemd omdat we dat nog niet veel gezien hadden bij dit type van camera’s. Uiteindelijk werkt het wel goed, dus waarom zou Olympus het deze ook niet doen? Dit geeft je de mogelijkheid om selfies te nemen midden in de actie.

Olympus Tough TG-870 Accessoires

Accessoires

Net zoals bij de meeste actiecamera’s worden er veel accessoires voorzien. Met de sporthouder kan je je camera bevestigen op en harnas of een rugzakriem. Voor onderwaterfotografie is er een onderwaterbehuizing voorzien die je veel verder dan de initiële 15m brengt. Met de onderwaterbehuizing kan tot wel 45m diep gaan!

Voor de mensen die wat extra grip nodig hebben rond hun camera heeft Olympus een silicone omhulsel ontworpen zonder dat je moet inboeten aan functionaliteit, alle knoppen en het LCD-scherm kunnen worden gebruikt.

Verder zijn er nog verschillende accessoires zoals een drijvende handriem, een zachte cameratas, de TOUGH Adventure Case en het TOUGH Adventure Pack.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf April 2016 zal de Olympus Tough TG-870 beschikbaar zijn in Europa voor de adviesprijs van €299,-

 

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.