Olympus schrijft een nieuw hoofdstuk voor de PEN serie

Dat PEN serie van Olympus is verre van onbekend. Nu mensen meer en meer hun smartphone gebruiken om aan fotografie te doen is het niet zo gemakkelijk om ze nog terug naar een echte camera te krijgen. Daar probeert Olympus met de PEN E-PL9 verandering in te brengen. Ze presenteren een moderne look en een kwaliteitsvorm ontwerp.

Olympus PEN E-PL9

Intuïtief maar toch veelzijdig

Camera’s worden volgepropt met super veel creatieve modi. Dat gaat soms gepaard met een enorm complex menu. Gelukkig hebben ze bij Olympus veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en loop je niet verloren tussen alle opties. In combinatie met het aanraakscherm kan je met de schuifregelaars de bekendste instellingen zoals helderheid, kleur en contrast gemakkelijk aanpassen.

Om een selfie te nemen, kan je het scherm naar beneden kantelen. Gebruik je de e-Portrait stand, dan wordt de PEN E-PL9 ineens ook een visagiste.

Kwaliteit door technologie

Het hoogtepunt van deze camera bereiken we met een baanbrekende innovatie, de ingebouwde Image Stabilization. Dit systeem werkt, net zoals bij het vlaggenschip van Olympus (OM-D EM1 Mark II), samen met de snelle TruePic VIII beeldprocessor. Hiermee is de camera in staat om hogere sluitertijden te kiezen waardoor de kans op scherpe foto’s veel groter wordt.

Bij deze nieuwe camera in de PEN serie kan je ook via het aanraakscherm je onderwerp selecteren om hier op scherp te stellen. Dit kan zeker helpen bij close-ups waarbij je snel op het aanraakscherm tikt om de foto te maken. Met 121 AF-punten die het grootste deel van het beeldgebied bestrijken, kunnen gebruikers overal op het scherm scherpstellen.

Oude en nieuwe lenzen

Met de Olympus PEN E-PL9 kan je meer dan 20 Olympus M. Zuiko lenzen gebruiken, maar nog beter nieuws is dat je honderden oude lenzen kan gebruiken via verschillende adapters. Dat maakt het een enorm veelzijdig toestel dat je volledig naar je eigen hand kan zetten.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus PEN E-PL9 zal beschikbaar zijn vanaf €549. Voor de kit met M. Zuiko Digital 14-42mm f3.5-5.6 II R-lens zal je €699 betalen. Vanaf half maart 2018 vind je de camera’s in de winkel.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.