Olympus lanceert twee nieuwe PRO prime lenzen

Olympus heeft in de PRO reeks al heel wat goede lenzen zitten. Daar werden twee lenzen aan toegevoegd. Binnen de M.Zuiko F1.2 PRO prime lens-reeks zitten sinds eind oktober 2017 de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO en de M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO.

PRO gamma

Naast de bestaande M.Zuiko Digital ED 25mm F1.2 PRO, kan je door de toevoeging van de twee nieuwe PRO prime lenzen spreken van een PRO prime reeks binnen het PRO gamma. Olympus heeft nu een mooi aanbod en evenwicht gecreëerd over een groot zoombereik.

Olympus werkt verder aan dezelfde filosofie van een enkel ontwerp; mooie beeldprestaties; supersnelle autofocus in een compacte lichte lens die daarbovenop ook nog eens stofdicht, waterdicht en vriesbestendig is tot -10°.

De F1.2 PRO prime lens-reeks sluit zich aan bij talloze andere M.Zuiko-lenzen om fotografen spannende close-upmogelijkheden te bieden die de prachtige bokeh verder uitbreiden en een groter gebied bedekken.

De dichtstbijzijnde scherpstelafstand van de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO is 20cm en een maximale beeldvergroting van 0.15x (35mm equivalent: 0.3x), terwijl de dichtstbijzijnde scherpstelafstand van de M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO 50cm is en een maximale beeldvergroting van 0.1x (35mm equivalent: 0.2x).

Olympus PRO Prime 17mm f/1.2

M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO

We hebben het hier niet over full-frame lenzen, deze lens heeft een 35mm equivalent van 34mm.

Landschapsfotografen werken graag met wide angle lenzen om zo prachtige creaties te maken. Daarnaast worden wide angle lenzen ook wel eens gebruikt in concertfotografie of portretfotografie. Olympus weet dat natuurlijk ook en zorgde voor een fantastische bokeh bij een maximaal diafragma van F1.2. Deze prime lens is ideaal voor landschaps- en documentaire fotografie, zelfs in moeilijke omstandigheden.

De M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO maakt gebruik van asferische lenselementen en bevat nieuw ontwikkelde ED-DSA (Extra-low Dispersion Dual Super Aspherical) lenzen. Olympus is de eerste fabrikant die er in slaagt om deze lenselementen succesvol te produceren, waardoor het aantal gebruikte lenzen beperkt kan worden en het mogelijk wordt om een lichtere lens te produceren met een vergelijkbare lengte als de M.Zuiko Digital ED 25mm F1.2 PRO. Deze constructie compenseert ook voor verschillende soorten aberraties die zich voordoen in groothoeklenzen, zoals chromatische afwijkingen, vervormingen en kleurbloeding op de beeldrand.

Olympus PRO Prime 45mm f/1.2

M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO

Ook deze lens is geen full-frame lens, deze lens heeft een 35mm equivalent van 90mm.

Olympus heeft dankzij het gebruik van een speciaal scherpstelsysteem ervoor gezorgd dat er minder lenselementen nodig zijn in de lens. Dat zorgt er dan weer voor dat de lens heel compact en licht is. Fotografen kunnen genieten van uitstekende optische prestaties die gevederde bokeh-effecten leveren en de details nauwkeurig reproduceren, zelfs bij de breedste diafragma-instelling.

Beide lenzen gebruiken ook dezelfde Z Coating Nano-technologie die wordt gebruikt op de M.Zuiko Digital ED 25mm F1.2 PRO voor een scherpe, heldere beeldkwaliteit, die de ghosting en flaring bij opnames met achtergrondverlichting aanzienlijk vermindert.

Snelle en nauwkeurige AF

De snelle, nauwkeurige autofocus staat centraal in de ontwerpfilosofie voor de M.Zuiko F1.2 PRO prime lens-reeks. De F1.2 PRO lenzen zijn toonaangevend en leveren supersnelle prestaties om ervoor te zorgen dat fotografen nooit dat vitale shot missen.

In combinatie met de OM-D E-M1 Mark II kunnen professionele fotografen vertrouwen op een razendsnelle, nauwkeurige opname van hun onderwerpen. Dankzij de voordelen van spiegelvrije camera’s op vlak van autofocus met grote diafragmalenzen, biedt de 121-punt all-cross type On-chip Phase Detection AF-sensor van de E-M1 Mark II adembenemende beelden van rand tot rand, zelfs op F1.2 .

Ondanks het feit dat de lens uitgerust is met een groot diafragma, laat een lichte scherpsteleenheid het MSC-mechanisme (Movie and Still Compatible) werken om  foto’s snel en nauwkeurig en films stil en vloeiend scherp te stellen.

Accessoires

Door de slimme uniforme lensdiameter van de F1.2 PRO Prime-reeks kan de Zuiko PRF-ZD62 PRO Protection Filter worden gebruikt op alle drie F1.2 PRO prime lenzen.

De Zuiko PRF-ZD62 PRO beschermingsfilter maximaliseert de mogelijkheden van M.Zuiko PRO lenzen die de Zuiko naam dragen. Het heeft een speciale coating die de reflectie met ongeveer met de helft elimineert in vergelijking tot conventionele multicoating, zwartrandglas en een satijn afgewerkt aluminium frame voor een mat oppervlak dat reflecties onderdrukt.

Prijs en beschikbaarheid

De M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO zal beschikbaar zijn vanaf maart 2018 voor de adviesprijs van €1.399,-

Op de M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO hoef je niet zo lang te wachten. Deze lens zal beschikbaar zijn vanaf december 2017 voor de adviesprijs van €1.299,-

Beide lenzen komen met de bekende gratis garantie-uitbreiding van zes maanden na registratie via het MyOlympus online platform.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.