De Nikon D850 werd deze morgen voorgesteld!

Dat de Nikon D850 er zat aan te komen, wisten we al een tijdje. Er waren al wat kleine dingen bekend, maar nog niks concreets. Deze morgen stelde Nikon de nieuwe full-frame DSLR voor.

Nikon D850 Lenzen

De Nikon D850 is universeel toepasbaar

Nikon zet de D850 meteen scherp in de markt door te zeggen dat zowel natuur-, huwelijk-, fashion en sportfotografen deze camera zullen gaan gebruiken om de meest verbluffende foto’s te maken. Ook hebben ze aan de filmmakers gedacht door ondersteuning voor de ultrahoge resolutie 4K toe te voegen.

De snelle FX-formaat sensor heeft een effectieve resolutie van 45,7 megapixels. De volledige resolutie wordt gebruikt om foto’s van 45,5 megapixels te produceren. De sensor is ook volledig nieuw ontwikkeld met zogenoemde gapless lenzen op de chip waardoor uitzonderlijke details en een heel groot dynamisch bereik worden geproduceerd. Daarnaast kan je RAW-beelden maken in drie formaten: Groot, Middel of Klein.

Voor huwelijksfotografen is er de ‘Stil’ stand toegevoegd om tijdens de ceremonie niemand te storen maar wel de perfecte foto te kunnen maken. Ook voor natuurfotografie is dit natuurlijk een pluspunt!

De macrofotografen onder ons kunnen tijdens livebeeld de stand ‘Superfijn-AF’ gebruiken nauwkeurige macro-opnamen te maken.

Nog een andere leuke feature is focus-stacking waarbij je heel scherpe foto’s kan maken met een grote scherptediepte.

Nikon D850 Battery Grip

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux vertelt:

De D850 is zo veelzijdig dat het lijkt alsof je werkt met drie camera’s in één! Of je nu flexibel moet zijn als het gaat om het aantal megapixels, bestandsgrootte, snelheid of ISO, de D850 blinkt overal in uit. Het is een slimme investering voor fotografen die zonder uitzondering altijd goede resultaten moeten leveren.

Belangrijkste kenmerken

Met de Nikon D850 kan je 7 beelden per seconde maken. Voeg je daar de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack aan toe (met de EN-EL18B accu), dan kan je zelfs 9 beelden per seconde maken!

Van zijn grote broer, de Nikon D5, kreeg deze camera het superieure 153-punts AF-systeem mee. Daarmee mag je zeker zijn dat elke foto haarscherp is.

Zoals eerder aangehaald beschikt de D850 over een sensor van 45,7 megapixels. Het is een FX-formaat CMOS-sensor met verlichting via de achterzijde zonder optisch laagdoorlaatfilter.

Nikon D850 Body

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon D850 kan je kopen vanaf 7 september 2017 en zal een adviesprijs meekrijgen van €3.799,- voor de body.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.