De nieuwe Sony α7R III is voorgesteld

We hoeven je niet meer te vertellen hoe indrukwekkend de Sony α7R II is. Dat er nu een mark III gepresenteerd werd maakt ons heel nieuwsgierig naar hoeveel beter de opvolger is. Als we Sony mogen geloven is het de ultieme combinatie van resolutie en snelheid.

Sony a7R III

Een evolutionaire sprong in beeldverwerkingskracht

Sony introduceert met de nieuwe α7R een bijzonder krachtig toestel dat voorzien is van de nieuwste technologie om het ultieme werkpaard van de hedendaagse fotograaf te worden. Er werd een nieuwe beeldverwerker die voorzien is van een nieuw front-end LSI gebruikt om de beelden nog sneller te kunnen verwerken. Zo kan je continue blijven fotograferen aan 10fps, zelfs in de stille modus!

De full-frame 42,4 megapixel Exmor R CMOS-beeldsensor van 35mm biedt een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking. Dankzij het weglaten van een Low Pass-filter zal je kunnen genieten van fantastische 4K-videokwaliteit!

De Exmor R CMOS-beeldsensor met een hoge resolutie van 42,4 MP maakt gebruik van een gapless on-chip lens design en heeft een AR-coating (anti-reflectie) op het oppervlak van het afdichtingsglas van de sensor voor een efficiëntere lichtverzameling. Hierdoor stijgt de lichtgevoeligheid, wordt het dynamisch bereik vergroot en de ruis verminderd.

De Sony α7R III werd gebouwd voor professionele gebruikers

De nieuwste full-frame camera van Sony biedt tal van functies voor professionele gebruikers. Dit model is uitgerust met twee SD-kaart ingangen, waarvan één UHS-II-SD-geheugenkaarten ondersteund. Verder is de batterijlevensduur enorm verlengd. Volgens Sony zouden de batterijen van de camera 2,2 keer meer capaciteit hebben dan bij zijn voorganger.

De α7R III heeft een vernieuwde heldere Quad-VGA OLED Tru-Finder met een hoge resolutie van circa 3.686.000 punten voor een gedetailleerde reproductie van details. De Tru-Finder is voorzien van een ZEISS® T* Coating om spiegelingen zo veel mogelijk te elimineren en heeft een vuilafstotende fluorcoating op de buitenlens. De framesnelheid kan worden ingesteld op 60 fps of 120 fps.

Met de nieuwe α7R III kunnen bestanden op eenvoudige wijze via Wi-Fi naar een smartphone, tablet, computer of FTP-server worden overgezet. Ook is er een sync-aansluiting, waarmee externe flitsers en kabels direct kunnen worden aangesloten voor synchroon flitsen. Een SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C-aansluiting is beschikbaar voor nog meer flexibiliteit qua voeding en accessoires, en voor een hogere overdrachtssnelheid als de camera is aangesloten op een pc.

Pixel Shift Multi Shooting

De nieuwe modus Pixel Shift Multi Shooting maakt zijn debuut bij de Sony α7R III. Met deze modus maak je gebruik van de 5-assige in-body beeldstabilisatie om samengestelde beelden met hoge resolutie te maken. De sensor zal vier keer precies één pixel verschuiven om zo een foto te maken van ongeveer 169,6 megapixel!

Dankzij het software pakket ‘Imaging Edge’ kunnen de beelden worden gecombineerd en verwerkt. Het eindresultaat van deze techniek zal een foto zijn met een enorm hoge resolutie en hoogwaardige kleurnauwkeurigheid. Ideaal dus voor architectuur, kunst en stillevens.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony α7R III is vanaf november 2017 verkrijgbaar voor de adviesprijs van €3.500,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.