Twee nieuwe full-frame groothoeklenzen bij Sony

De keuze bij de full-frame E-mount lenzen van Sony wordt steeds groter. Niet zo lang geleden werden er nog twee groothoeklenzen aan toegevoegd. De FE 16-355mm f/2.8 GM en de FE 12-24mm f4 G.

FE 16–35mm f/2.8 GM groothoekzoomlens

Na de fantastische FE 24-70mm f/2.8 GM en de FE 70-200mm f/2.8 GM OSS was het tijd voor Sony om ook een lichtsterke groothoeklens uit te brengen. De exacte benaming is groothoekzoomlens omdat de FE 16-35mm een breed zoombereik heeft dat begint bij de wijde instelling van 16mm tot aan de 35mm. Doordat je nog kan zoomen ben je minder beperkt als met een prime lens. Dat maakt dat de lens gemakkelijk meegenomen kan worden op vakantie, maar ook kan gebruikt worden voor landschappen, architectuur en sport.

Sony FE 16–35mm f/2.8 GM groothoekzoomlens

Sony heeft hun nieuwste technologieën geïntegreerd waardoor de lens uitzonderlijk scherp is van hoek tot hoek. Er worden vijf asferische elementen gebruikt, waarvan er twee originele XA-elementen (Extreem Asferisch) zijn die aberratie verminderen. Het voorste XA-element is het grootste in zijn soort en garandeert heel goeie kwaliteit. Naast de XA-elementen worden ook twee ED-glaselementen (Extra low-Dispersion) gebruikt die chromatische aberratie beperken en de resolutie verbeteren. Om interne reflecties te vermijden maakt Sony ook nog gebruik van van een Nano AR-coating.

Bij portretfoto’s wil je altijd een mooie bokeh. Aangezien je met deze lens wel eens aan portretfotografie gaat doen heeft Sony ervoor gezorgd dat er 11 diafragmabladen geïntegreerd worden die een bijna perfect rond diafragma creëren.

FE 12–24mm f/4 G ultragroothoekzoomlens

De naam zegt het zelf al; Met deze lens kan je enorm veel op één foto plaatsen. Met zijn 12mm als minimaal zoombereik mag je er zeker van zijn dat het Colosseum op één foto past.

Vaak zijn ultragroothoekzoomlenzen heel zwaar maar dat geldt niet voor deze 12-24mm. Sony heeft een lens op de markt gebracht van amper 566g! De echte Sony fans zullen het al gemerkt hebben, maar dit is de breedste beeldhoek voor Sony tot nu toe voor de E-mount. Net door deze grote beeldhoek leent de lens zich heel goed voor landschap-, architectuur- en interieurfotografie.

Sony FE 12–24mm f/4 G ultragroothoekzoomlens

Het innovatieve en optische design omvat vier asferische elementen die van hoek tot hoek zorgen voor goede scherpte en een hoge resolutie. Daarnaast zijn er drie ED-glaselementen en een Super ED-glaselement in het design verwerkt en wordt er gebruik gemaakt van Nano AR-coating. Al deze factoren zorgen ervoor dat de chromatische aberratie maximaal wordt beperkt in het gehele beeld.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony FE 16–35mm f/2.8 GM groothoekzoomlens zal vanaf augustus 2017 beschikbaar zijn en zal ongeveer €2.700,- gaan kosten. De Sony FE 12–24mm f/4 G ultragroothoekzoomlens kan je al vanaf juli 2017 kopen en zal je ongeveer €2.000,- moeten neertellen.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.