Flinke upgrade voor de AF-P NIKKOR 70-300mm ED VR-telezoom

Dat Nikon bekend staat om professionele beeldtechnologie hoeven we je niet meer te vertellen. Dat hebben ze ook deze keer weer bewezen door de AF-P NIKKOR 70-300mm te upgraden. De interessantste toevoeging is zeker de AF-P stappenmotor.

Veelzijdigheid is troef voor de AF-P NIKKOR 70-300mm ED VR-telezoom

Met de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR biedt Nikon sport-, natuur- en reisfotografen de mogelijkheid om stabielere tele-opnamen uit de hand te maken. Dankzij de snelle AF met de VR-stand SPORT kun je eenvoudig snelle actiescènes volgen en scherp vastleggen. Dankzij de lichtere, weerbestendige constructie kunnen fotografen dit objectief overal mee naartoe nemen.

Net als elk AF-P NIKKOR-objectief kreeg de nieuwe 70-300mm versie ook een stappenmotor wat ervoor zorgt dat het objectief extra snel en stil scherpstelt op het onderwerp. Daarnaast is de vibratiereductie (VR) ook weer wat sneller, stiller en effectiever geworden. Als leuk extraatje heeft Nikon er ook voor gezorgd dat de VR-stand SPORT werd overgenomen van de professionele objectieven.

AF-P NIKKOR 70-300mm ED VR-telezoom

Belangrijke specificaties

Flexibeler: het nieuwe 70-300mm telezoomobjectief (105-450mm bij gebruik met een Nikon DX-formaat SLR) beschikt over de kortste scherpstelafstand van 1,2m over het gehele zoombereik en een maximale reproductieverhouding van 0,25x.

AF-P stappenmotor: dankzij een supersnelle en superstille autofocus kun je nu video-opnamen maken waarbij vrijwel geen motorgeluid hoorbaar is.

Geavanceerde vibratiereductie (VR): maakt het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel 4,5 stops langer zijn dan zonder VR.

SPORT VR-stand: biedt een stabieler zoekerbeeld, wat goed van pas komt wanneer je zeer snelle bewegingen wilt fotograferen.

Weerbestendige constructie: ieder beweegbaar onderdeel van de objectiefcilinder is goed afgedicht om deze te beschermen tegen stof en waterdruppels.

Elektromagnetisch diafragmamechanisme met negen diafragmalamellen: maakt een consistente, automatische belichtingsregeling mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen. De afgeronde diafragmalamellen creëren een natuurlijk uitziende bokeh.

Superieure controle: voorzien van schakelaars voor A/M- en M/A-scherpstelstand. De scherpstel- en zoomring hebben allebei een ribbelige laag die zorgt voor een goede grip.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf augustus 2017 zal het objectief in de winkel liggen. De adviesprijs van de AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR is €879,-

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.