CES 2016: Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS Pro

Een professioneel objectief voor een Micro Four Thirds camera is niet gemakkelijk te vinden. Olympus voorziet de professionele fotografen onder ons van een nieuw super teleobjectief.

Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS Pro

Gesofisticeerder

Eerder schreven we al over de Panasonic 100-400mm f/4-6.3 lens voor Micro Four Thirds camera’s. In vergelijking met die lens is de Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS Pro veel gesofisticeerder. De lens is zeker zwaarder en groter, maar geeft je daar wel betere stof- en regenbescherming voor in de plaats. Ook is de stabilisatie een stapje beter en is het diafragma groter.

Nieuwe coating

Olympus heeft er voor gekozen om de lens te voorzien van een nieuwe coating, Z Coating Nano. De nieuwe coating bestaat uit een laag Nano partikels en lucht die ervoor zorgt dat het licht niet zoveel gereflecteerd wordt. Ook schitteringen worden beperkt tot een minimum.

Beeldstabilisatie

De Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS Pro is voorzien van een verbeterde beeldstabilisatie waardoor je volgens Olympus tot een maximum van 6 stops in stabilisatie kan winnen. Dat is dan wel in combinatie met één van de Olympus toestellen dat zelf ook beeldstabilisatie ter beschikking heeft zoals de OM-D camera’s. Gebruik je de lens op een Panasonic camera mag je rekenen op een maximum van 4 stops.

Prijs en beschikbaarheid

Je kan de lens nu al aanschaffen. Voor €2.400,- is ze van jou.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.