CES 2016: Nikon stelt de Nikon D5 voor

Vandaag werd de Nikon D5 voorgesteld, een FX-formaat DSLR die een waaier aan mogelijkheden heeft voor zowel professionele als amateurfotografen die alleen het allerbeste willen.

Nikon D5

Vermoedens bevestigd

We hadden al een vermoeden toen er wat geruchten werden verspreid dat er ergens een opvolger voor de Nikon D4S zat aan te komen. Deze geruchten werden toen niet bevestigd door iemand van Nikon.

Nu dat we een persbericht hebben ontvangen kunnen we met zekerheid zeggen: Hij komt er aan!

Laetitia Henry de Frahan, Productmanager bij Nikon Belux, legt uit:

De D5 verlegt de grenzen van scherpstelling en duurzaamheid als nooit tevoren. Wanneer u moet fotograferen in extreme omstandigheden, wanneer u slechts één kans hebt om de opname te maken, doet deze camera wat hij moet doen. De pure beeldkracht van de D5 is uitzonderlijk en professionele fotografen, ongeacht hun discipline, zullen baat hebben bij de verbeteringen op het vlak van de ergonomie en workflow van deze camera. Deze verbeteringen zijn alle geïmplementeerd op basis van feedback van fotografen en zullen de stressfactoren van professionele fotografie aanzienlijk verminderen.

Nikon D5

De belangrijkste kenmerken

Er werden een heleboel specificaties verbeterd, we sommen de belangrijkste voor je op.

Autofocussysteem

Het AF-systeem werd nog maar eens geüpgraded en telt nu maar liefst 153 scherpstelpunten, waarvan 99 kruissensoren. In combinatie met een hoge AF-gevoeligheid levert de Nikon D5 uitstekende prestaties bij weinig licht.

Beeldsensor

De FX-formaat CMOS-beeldsensor werd ook compleet vernieuwd en geeft je nu 20,8 megapixels en dankzij de RGB-meetsensor met 180K pixels staat dit garant voor zeer accurate onderwerp herkenning en exacte beelddetails. De beelden worden verwerkt door de EXPEED 5-beeldverwerkingsengine.

Opnamesnelheid

Wanneer je denkt aan de D4S, denk je aan snel veel foto’s maken. Ook met de Nikon D5 mag je er zeker van zijn dat het snel gaat. Met AE/AF-tracking ingeschakeld maakt de camera 12 beelden per seconden, klap je de spiegel omhoog wordt dat 14 beelden per seconden.

Enorme buffer

Wil je graag veel foto’s in één beweging vastleggen zonder ook maar je vinger van de ontspanknop te halen? Dan ga je graag horen dat de Nikon D5 tot wel 200 NEF (RAW-) f grote JPEG-beelden kan vastleggen in één snelle continu-opname!

ISO-gevoeligheid

Nikon zegt dat je grenzen kan verleggen met het ISO-bereik van de Nikon D5 en dat is niet eens gelogen. De ISO-gevoeligheid bestaat standaard uit het bereik ISO 100 tot ISO 102.400, dit kan je nog eens uitbreiden tot ISO 3.280.000!

Prijs en beschikbaarheid

In maart 2016 mag je gaan aanschuiven voor jouw exemplaar van de Nikon D5. De adviesverkoopprijs is €6.999,-

 

Nikon D5

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.