100 miljoen lenzen en ‘s werelds eerste

Nikon is een van de grootste fabrikanten ter wereld als het over camera’s en lenzen gaat. Net na hun 99ste verjaardag komen ze met heel leuk nieuws, er komt een nieuwe lens op de markt, de eerste 105mm voor Full-Frame camera’s met een maximale diafragma opening van f/1.4!

Nikon 105mm f/1.4

Bokeh

Nikon is er in geslaagd om tussen de productie van hun 100 miljoenste lens door nog even een nieuwe lens te ontwikkelen. Zo was er volgens hun eigen onderzoek nog geen snelle 105mm lens voor Full-Frame camera’s
Voor professionals die op zoek zijn naar verbluffende beeldkwaliteit of voor enthousiaste fotografen die op zoek zijn naar de mooiste bokeh; De AF-S NIKKOR 105mm f/1.4 ED is een snelle lens met de beste optische elementen momenteel beschikbaar. Zo zijn er drie ED elementen te vinden tussen de 14 lens elementen. Daar bovenop heeft Nikon de bekende nano crystal en fluor coatings gebruikt om reflecties tot een minimum te beperken en het onderhoud te vergemakkelijken.

Kenmerken

Net zoals de meeste Full-Frame lenzen van Nikon is ook deze bestand tegen stof en spatjes water. Een lens van dit kaliber weegt natuurlijk wat, deze NIKKOR weegt net geen kilo met zijn 985 gram.
Wil je gelijk investeren in wat extra filters? Weet dan dat de filtermaat met zijn 82mm niet de meest gangbare maat is.

Prijs en beschikbaarheid

De AF-S NIKKOR 105MM f/1.4E ED zal beschikbaar zijn vanaf einde augustus 2016 voor een adviesprijs van $2.199,95

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.