Samsung NX30

Vorig jaar lanceerde Samsung met de NX20 een prachtig vlaggenschip. De NX20 was een voorloper van de systeemcamera’s die we nu kennen. Natuurlijk liet Samsung het daar niet bij, dit jaar brachten ze een update uit. De Samsung NX30, het nieuwe vlaggenschip binnen de systeemcamera’s van Samsung.

Qua uiterlijk is er niet heel veel veranderd aan de NX30 sinds de vorige NX20. Ook de specificaties brengen niets adembenemends. Wel kreeg de NX30 een mooi kantelbaar beeldscherm mee. Het beeldscherm is aanraakgevoelig en werkt overigens prima. Het helpt je bij snelle instellingen of bij het scherpstellen op dat wat jij belangrijk vindt.

Alle instellingen die je zou willen terugvinden op een systeemcamera zijn aanwezig en gemakkelijk te bereiken via de functie knoppen en het menu. Iedere fotografie enthousiast zal in no-time de gewenste instellingen kunnen aanpassen.

Samsung NX30

Foto van Samsung.com/be

Zoals het van een SmartCamera verwacht wordt kan je met deze NX30 ook heel gemakkelijk via WiFi je foto’s uploaden naar DropBox of sociale netwerken zoals Facebook. Door je smartphone te verbinden met de camera kan je van op afstand foto’s maken of afbeeldingen bekijken.

De prestaties van deze camera zijn heel goed, aan 9 opnames per seconden kan je probleemloos alle actie vastleggen zonder te moeten inboeten aan kwaliteit. Wanneer je in donkere omgevingen foto’s maakt kan je tot ISO800 er zeker van zijn dat ruis geen probleem is, alle ISO-waarden daar boven zijn een ander verhaal. Naarmate de ISO-waarden verder worden opgevoerd, zal dit ten koste van de kwaliteit van je foto’s zijn aangezien de ruisonderdrukking de details gaat wegvegen.
Een betere optie is dan de RAW-optie van je camera te activeren en achter de ruis te verwijderen in Adobe Lightroom. Hierdoor kan je toch wat meer detail in je foto’s bewaren. (Let op, niet alle details kunnen bewaard worden in Adobe Lightroom)

De adviesprijs voor deze camera is €899, wat wij eerder aan de hoge kant vinden voor een dergelijk toestel aangezien de afwerking toch wel beter kan voor deze prijs. We merken dat de lens toch wel iets te veel als plastic aanvoelt. Voor deze prijs hadden we een meer premium afwerking verwacht.

Naar functies en prestaties toe is dit toestel zeker waardig aan de concurrentie, wel zijn er andere spelers op de markt die het iets beter doen met hoge ISO-waarden.

Wil je graag ergens wat meer achtergrondinformatie over? Laat het ons gerust weten in de reacties!

 

Samsung NX30

Foto van Samsung.com/be

Pin It

Eén reactie:

  1. Pingback:Samsung NX1 + 50-150mm f/2.8 – CameraCheck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.