Olympus PEN Lite E-PL7

De Olympus PEN Lite E-PL7 is een compacte systeem camera met een Micro Four Thirds sensor. Deze camera is de kleinere, goedkopere en ook wel stijlvollere versie van de Olympus OM-D camera’s. Met deze camera probeert Olympus de selfie generatie een degelijk alternatief aan te bieden.

Olympus PEN Lite E-PL7

Foto van Olympus.be

Het frame is grotendeels gemaakt van aluminium wat de camera best hard doet aanvoelen. Het leder-effect is gemaakt van plastic. Het logo is ook weer gestileerd volgens hetzelfde design als de Olympus PEN Lite E-PL5, dit logo past beter bij de retro look van de PEN Serie. De camera ligt goed in de hand dankzij een grip aan de voorkant van de camera en een duimsteun aan de achterkant van de camera.

Het scherm van deze camera werkt goed, het 3inch aanraakscherm geeft de kleuren van je foto’s mooi weer. Je kan het scherm ook aanraken om scherp te stellen en een foto te maken. Wat vooral opvallend is aan het scherm is dat het op een vreemde manier kantelt. Het scherm van de Olympus PEN Lite E-PL7 kantelt naar onderen in plaats van opzij zoals dat bij de meeste camera’s het geval is. Volgens Olympus is dit de beste manier om een selfie te maken, zelf vinden we het eerder een raar gevoel om het scherm naar onder te moeten kantelen. Bovenaan de camera had naar ons gevoel beter geweest.

Olympus PEN Lite E-PL7

Foto van Olympus.be

Fotografen die op zoek zijn naar creatieve effecten zullen zeker aan hun trekken komen met deze camera. Er zijn maar liefst 25 verschillende scènes terug te vinden en je kan kiezen uit 16 filters! Dat zijn er best wat meer dan bij voorgaande modellen.

Scherpstellen met de Olympus PEN Lite E-PL7 is een plezier. Deze camera heeft maar liefst 81 focuspunten voor contrastdetectie. Via het aanraakscherm scherpstellen gaf ons het gevoel dat alles nauwkeuriger werd scherp gesteld dan door de ontspanknop half in te drukken.

Fotograferen in donkere omstandigheden kan tot op bepaalde hoogte. We merkten dat bij de hogere ISO waarden zoals ISO3200 en hoger er veel ruis optrad. Dit maakte de foto’s niet direct onbruikbaar, maar veel details gingen verloren. De maximale ISO waarden zijn ISO25.600, maar die kan je beter niet gebruiken.

Olympus PEN Lite E-PL7

Deze camera biedt veel verbetering tegen over zijn voorgangers. Het is een goede camera die Olympus vooral wil aanbieden aan de selfie generatie en aan fashionista’s. Deze camera inclusief 14-42mm lens kan van jou zijn voor €499,90.

Olympus PEN Lite E-PL7

Pin It

Eén reactie:

  1. Pingback:Z Camera E1, de kleinste 4K camera ter wereld – CameraCheck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.