Panono camera is de ultieme panoramacamera

Panorama foto’s maken we tegenwoordig snel met onze smartphone. Of we steken er wat meer tijd in en halen onze DSLR boven. Toch kan het allemaal gemakkelijker, met de Panono camera!

Panono Selfie

Geschiedenis

In 2007 kwam Jonas Pfeil op het idee van de speciale camera tijdens het rondreizen op het eiland van Tonga. Tijdens zijn reis probeerde hij talloze panorama foto’s te maken. Hij maakte eerst een reeks foto’s vanuit hetzelfde standpunt en plakte die later aan elkaar met speciale software. Dat was best een tijdrovend proces.

Om het proces te vergemakkelijken ontwikkelde Pfeil een prototype om een panorama foto te maken vanuit een hoog punt in de lucht. Dit idee werd verder uitgewerkt tijdens zijn studies aan de Technische Universiteit van Berlijn.

In 2011 stelde hij zijn prototype voor op SIGGRAPH Azië.

Samen met zijn medestudenten Björn Bollensdorf en Qian Qin richtte Pfeil in 2012 Panono GMBH op om het prototype verder uit te werken en aan het brede publiek te tonen.

Alles-in-één

De Panono camera maakt prachtige 360°x360° panorama foto’s in één enkele opname. Het enige wat je moet doen is de camera in de lucht gooien. Het beste werkt dit type van opname in daglicht. Voor donkere lichtomstandigheden gebruik je best een tripod.

Dankzij de handige app kan je met je smartphone alle functies van de Panono camera aanspreken.

Het intern geheugen kan 600 foto’s opslaan. Als je de foto’s via USB of WiFi hebt overgezet worden de panorama’s automatisch aan elkaar geplakt door de Panono Cloud.

De Panono Cloud biedt een waaier aan functies aan, zo heb je een interface om al je foto’s te bekijken en delen op sociale netwerken. En je kan ook de foto’s, die 108 megapixels bevatten, bekijken en ontdekken. Omdat het aantal megapixels zo hoog ligt kan je erg hard inzoomen zonder al te veel kwaliteit te verliezen.

Prijs en beschikbaarheid

De Panono camera kost momenteel €1.499,00. Als je snel bent kan je nog één van de eerste 1.000 gelimiteerde stuks aankopen. De huidige productietijd staat momenteel op 4 weken.

Neem zeker een kijkje op de website van Panono.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.