Nikon 1 J3

Systeemcamera’s, ze beginnen zich meer en meer te vertonen in het straatbeeld. We vonden dat het tijd werd om eens het één en ander te vertellen over deze camera’s. Daarom namen we de Nikon 1 J3 onder handen, een compacte systeemcamera met de power van een DSLR.

Van zodra de batterij opgeladen was en de SD-kaart werd geplaatst konden we aan de slag. Of ook niet, er moest nog een lens gekoppeld worden aan het apparaat! We kregen een Nikon 1 J3 + 10mm-30mm combinatie van Nikon om te testen. Eenmaal de lens ook was aangesloten konden we op stap met de nieuwe camera.

De camera heeft een mooi ontwerp meegekregen en voelt ook compact aan. De camera is perfect als je op citytrip vertrekt en niet veel bagage mag meenemen.

Allereerst hebben we de camera onderworpen aan een test met een klein hondje. Benieuwd wie het snelst was?

Nikon 1 J3

De camera kon niet altijd even goed focussen. Dit kwam door verschillende factoren. Het kleine hondje liep doorheen de tuin zonder zich iets aan te trekken van de fotograaf. De fotograaf moest constant ronddraaien en opnieuw focussen. De focussnelheid van de camera is behoorlijk snel, maar zoals je kan zien in onderstaande foto is de foto niet volledig scherp.

Nikon 1 J3

Algemeen gezien werden er tijdens deze korte test wel allemaal goede foto’s genomen. Dus de camera kan zeker gebruikt worden om je favoriete huisdier op foto vast te leggen.

Na deze test zijn we naar Daydream Festival in Lommel geweest om de camera te testen bij moeilijke belichting. Aangezien dit festival doorging tot de vroege uurtjes moesten we de ISO instellingen aanpassen waardoor de camera veel meer ruis produceert op de foto’s. Voor de meeste foto’s heeft de camera de test goed doorstaan. We zagen een aanvaardbare hoeveelheid ruis op de foto’s (zoals de onderstaande foto).

Nikon 1 J3

Maar de kleuren kwamen niet altijd tot zijn recht. Om de kleuren weer te geven zoals ze echt waren zouden we wat tijd in Adobe Lightroom moeten spenderen. Alleszins, we tonen je de onbewerkte foto’s.

Nikon 1 J3 Nikon 1 J3

De camera bevat een heleboel functies zoals bijvoorbeeld de slowmotion film en de slimme fotoselectie. Ook kan je gemakkelijk zelf de sluitertijd en/of het diafragma instellingen. De camera is heel intuïtief en gemaakt voor iedereen dat snel een foto wil maken.

Voor macro fotografie heb je meestal hele dure lenzen nodig die speciaal gemaakt zijn om macro foto’s te maken. Wij hebben het toch geprobeerd met deze camera en zijn 10mm-30mm lens. Laat ons zeggen dat we aangenaam verrast waren!
De Nikon 1 J3 maakt zeer scherpe foto’s waarin de objecten natuurgetrouw worden weergegeven. Nikon 1 J3

De Nikon 1 J3 is de perfecte allrounder voor mensen die geen zware DSLR willen meenemen, maar wel de perfecte foto’s willen maken.
Natuurlijk speelt niet enkel de camera een hoofdrol in het maken van de perfecte foto, maar hij brengt je wel al een heel stuk op weg!

Nikon heeft nog niet zo lang geleden de opvolger van deze camera voorgesteld, de Nikon 1 J4. Wij kijken er alvast naar uit om ook deze camera eens testen!

Nog 1 foto om het af te leren:

Nikon 1 J3

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.