GoPro HERO3+ Silver Edition

Iedereen kent ze wel, de kleine actiecamera’s van GoPro. Het is een klein hebbedingetje met ontelbaar veel mogelijkheden. CameraCheck heeft voor jou de nieuwste versie getest, de GoPro HERO3+ Silver Edition.

Eerst hebben we de kwaliteit van de behuizing en de camera zelf onder de loep genomen. We merken dat deze versie een beetje kleiner is geworden tegenover de vorige versie waardoor het een nog lichtere en compactere camera is geworden. Als je de camera mee wil nemen naar de moeilijkst bereikbare plekjes is dat natuurlijk een voordeel! Denk maar aan motorcrossers die dit op hun helm bevestigen of duikers die het meenemen tot 40 meter diep.

Standaard wordt de GoPro HERO3+ voorzien van twee behuizingen; Een volledig waterdichte behuizing die tot 40m diep kan gaan zit standaard om de camera heen. In de doos zit een tweede behuizing die twee openingen heeft langs de achterkant, dit om betere geluidskwaliteit te garanderen op locaties waar er geen stof of water in de buurt van de camera kan komen.

GoPro Behuizing Open

Prijs: €59 – Foto van GoPro.com

 

 

 

 

 

Er zitten ook nog een heleboel andere dingen standaard in de doos. Je krijgt er twee bevestigingsstukjes bij die je bijvoorbeeld op een boot, surfplank of vrachtwagen kan plakken en daar voor twee jaar (of als je geluk hebt, langer) te laten hangen. Eén van die twee stukjes heeft een gebogen onderkant voor de iets ruwere oppervlakken. Het andere is gewoon plat en kan op elke platte ondergrond geplakt worden. Aan die stukjes kan je dan weer ontelbare combinaties van andere bevestigingsstukjes koppelen om als laatste de GoPro camera te bevestigen.

Heb je niet veel zin om telkens een nieuw bevestigingsstukje te kopen en ergens op te plakken? Geen nood, GoPro heeft ook een zuignap ontwikkeld die je kan gebruiken om op auto’s vast te zetten of op ramen enzoverder. Je plaatst heel snel de zuignap, koppelt je GoPro er aan vast en je kan beginnen filmen!

Eenmaal je alles in de doos bekeken hebt en ondertussen de batterij opgeladen hebt, kan je beginnen aan het echte werk. De GoPro heeft een paar verschillende standen die je via de knopjes (links en bovenop de camera) bereikt.

De meest gebruikte optie van de GoPro camera’s is de videomodus. Deze wordt ook standaard ingesteld als je de camera opzet, dit kan je wel via de instellingen wijzigen naar een andere stand naar keuze. Binnen de video modus heb je verschillende keuzes van kwaliteit, van 480p helemaal tot 1080p! De GoPro camera is dus uitgerust met de beste technologie momenteel op de consumentenmarkt. Je hebt misschien al gehoord van 4K-technologie en denkt nu? “Hoezo 1080p is de beste technologie?”. Wel, GoPro heeft ook een versie met 4K-technologie beschikbaar, deze versie is nog een beetje duurder en heeft de naam GoPro HERO3+ Black Edition meegekregen.

Naast de video optie heb je ook nog een aantal foto opties. Als eerste heb je de “Still Photo” optie waarmee je 1 foto maakt in de gewenste kwaliteit (van 5MP tot 10MP). Als tweede optie heb je de “Burst Photo” optie die iedereen wel kent. Hiermee maak je 3, 5 of 10 foto’s op 1 seconde tijd. Met deze optie mis je nooit die geweldige actie en kan je kiezen tussen maximaal tien foto’s om de beste foto te vinden. Als derde en laatste optie heb je de “Time lapse” optie. Samen met de video optie zal dit de meest gebruikte optie zijn. Binnen deze optie kan je zelf de intervals kiezen. Je hebt de keuze uit 0.5, 1, 2, 5, 10, 30, 60 seconden. Afhankelijk van de gekozen optie zal de GoPro camera bijvoorbeeld elke 5 seconden een foto maken. Als je al de foto’s aan elkaar plakt in een video, krijg je een animatie die (afhankelijk van het interval) vloeiend of hakkelend verder gaat zoals een echte video.

Als je weet welke modus je eerst gaat gebruiken wil je nu echt wel aan de slag gaan. Maar niet zo snel! Waar ga je alles opslaan? Natuurlijk, op een micro SD-kaart! Let wel op, deze kaart moet minstens een class 10 kaartje zijn, anders ga je lang moeten wachten eer al je foto’s van een “Photo Burst” zijn opgeslagen. GoPro raadt een micro SD-kaart aan van minstens class 10. Wil je echt een heel snelle micro SD-kaart, kijk dan eens naar de Extreme Pro micro SDHC-kaartjes van Sandisk. Deze zijn een pak duurder, maar ook een pak sneller. Dankzij de hoge lees- en schrijfsnelheden van deze kaartjes zal je GoPro ook veel vlotter foto’s en video kunnen opslaan.

Alright; De batterij is opgeladen, we hebben een geheugenkaartje en we weten welke modus we gaan gebruiken. Let’s get started!

CameraCheck heeft een Time lapse video gemaakt om te tonen wat je hiermee kan doen. Kijk zeker naar onderstaand filmpje en laat ons weten wat je er van vindt bij de reacties! Heb je zelf al eens iets gefilmd of gefotografeerd met een GoPro camera? Laat het ons weten via de reacties!

CameraCheck TIP:

Ben je niet zo handig met de bediening van je GoPro camera? Dan kan je ook altijd de GoPro app gebruiken die je gratis in de Apple App Store, Google Play Store en de Windows Store kan downloaden.

Pin It

4 reacties:

  1. Pingback:Veho MUVI X-lapse - CameraCheck

  2. Pingback:Polaroid C3 - CameraCheck

  3. Pingback:Imaging Days & Drone Days – CameraCheck

  4. Pingback:TomTom stelt de Bandit actiecamera voor – CameraCheck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.