Getest: Nikon D5500

Ben je uit je instapmodel uitgegroeid en ben je op zoek naar iets nieuw? Hou dan zeker de Nikon D5500 als één van je opties. Deze camera heeft veel in zijn mars voor fotografen die naar het volgende niveau willen.

Nikon D5500

Geen grote upgrade

Tussen de Nikon D5300, het vorige model, en de Nikon D5500 zal je geen enorme verschillen vinden. Het beperkt zich tot een verbeterde grip, wat gewichtsverlies een betere beeldprocessor, WiFi verbinding en een aanraak LCD-scherm.

Samen met een snelheid van 5 beelden per seconden en een maximale sluitertijd van 1/4000 staat de camera klaar om samen met jou in actie te schieten. Let er wel op dat de buffer vrij snel vol loopt.

In vergelijking met de vorige versie in de 5000 serie kan je nu 220 extra foto’s maken op één accu, dat komt neer op ongeveer 820 foto’s.

Body en design

Als we de Nikon D5500 gaan vergelijken met zijn voorgangen zien we niet zo heel veel veranderingen op gebied van design, wel hebben ze bij Nikon een aantal knoppen en draaiwieltjes van plaats verwisseld. Zo zal het draaiwieltje dat vanachter op de D5300 zat nu bovenaan de D5500 te bedienen zijn.

De ronde knoppen op de achterkant van de D5300 zijn vervangen door halve cirkels, wat het iets minder gemakkelijk maakt om de knoppen terug te vinden.

Net naast de optische zoeker vinden we een nieuwe toevoeging, een oogsensor. Deze sensor zorgt ervoor dat het LCD-scherm wordt uitgeschakeld van zodra je je oog voor de zoeker plaatst.

Zoals we al aanhaalden is ook de grip veranderd. Hierdoor kan je de Nikon D5500 beter vasthouden, in combinatie met de lichtere body is het echt een leuke camera geworden die je zonder problemen een hele dag kan meenemen.

Het aanraakbaar LCD-scherm is ook kantelbaar, dat maakt het heel geschikt voor de meest uitdagende posities, hou je vooral niet in om je van je creatiefste kant te laten zien!

Nikon D5500 Kantelbaarscherm

Getest

Na een dag rond te wandelen met de Nikon D5500 merken we snel dat de nieuwe grip echt heel handig is. Je neemt de camera zonder zorgen overal mee naartoe. Ook is het een echte verrassing om zo’n compacte camera met zo’n sterke kenmerken mee op pad te kunnen nemen. We hadden niet verwacht dat de kwaliteit voor deze midrange spiegelreflexcamera zo hoog zou zijn. Wel zaten we wat in de knoop met het nieuwe design van de knoppen op de achterkant, deze zijn te klein en te moeilijk terug te vinden. We raden je daarom aan om de camera eerst even in de winkel te testen alvorens je over gaat tot de aankoop ervan.

Ook stonden we te kijken van de snelheid van het scherpstellen. De Nikon D5500 heeft er geen probleem mee om scherp te stellen op bewegende onderwerpen.

Hou er rekening mee dat het geluid van het scherpstellen tijdens een video-opname soms mee op je opname staat. Dus probeer manueel scherp te stellen of helemaal niet meer scherp te stellen tijdens de opname. Met de 18-55mm kitlens merkten we ook dat er tijdens het filmen geluid wordt opgenomen van het zoomen met de lens.

Conclusie

De Nikon D5500 heeft ons aangenaam verrast met zijn compacte vormen en sterke prestaties. Het 3,2 inch LCD-aanraakscherm is ideaal voor video en tripod gebruik.

Deze midrange camera biedt je oneindig veel mogelijkheden, wel merkten we dat de hogere ISO waarden soms ruis met zich mee brachten.

De adviesprijs van €769,19 is gerechtvaardigd, spaar wel even door voor een betere lens dan de standaard 18-55mm kitlens. Zoals we eerder aanhaalden is het een leuke lens, maar je haalt de echte kwaliteit van je camera pas echt naar boven met een lens van hogere kwaliteit.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.