Getest: Nikon KeyMission 170

De Nikon KeyMission 170 is een nieuwe actiecamera met 4K UHD Video opname mogelijkheden. Nikon wil met de KeyMission reeks laten zien dat ze niet enkel goed zijn in compact camera’s en spiegelreflex camera’s, maar ook hun mannetje kunnen staan in de actiecamera wereld.

Nikon KeyMission 170

De Nikon KeyMission 170 kan tegen een stootje

En dat is een understatement. De camera is standaard waterdicht tot 10m diep. Je kan ook een optionele case kopen waarmee je tot 40m diep kan gaan. Als je de camera eens laat vallen is dat geen probleem, zolang het niet hoger is dan 2m. Tijdens de winterperiode worden actiecamera’s vaak gebruikt om de prestaties van skiërs vast te leggen. Daarom heeft Nikon ervoor gezorgd dat de KeyMission 170 bestand is tegen temperaturen van -10° C.

Nikon heeft het cardslot en de USB-aansluiting voorzien van een tweeledige deur die het water en het stof moet buitenhouden. Dankzij het tweeledige systeem, kan je het niet per ongeluk open doen in het midden van de zee.

Gemakkelijk in gebruik

Tijdens onze test waren we aangenaam verrast door de gebruiksvriendelijkheid van de KeyMission 170. Wat we vooral heel handig vonden waren de twee knoppen om een video- of foto-opname te starten. Zo hoef je nooit eindeloos door het menu te scrollen om de juiste functie te vinden en zal je nooit dat speciale moment missen.

Daarnaast heb je drie knoppen op de achterkant van de camera om de menu te kunnen bedienen en foto’s en video’s te bekijken. Door op de middelste knop te drukken kom je in het menu waarna je met de bovenste en onderste knop naar boven of onder kan navigeren in het menu. Door op de middelste knop te drukken bevestig je dat je een trapje naar beneden wil in het gekozen menu.

Het enige minpuntje dat we gevonden hebben tijdens het zoeken in de menu is dat we elke keer met de bovenste of onderste knop moesten navigeren naar de ‘terug’ optie. Het zou handiger geweest zijn dat het scherm voorzien was van aanraakmogelijkheden, dat maakt het al snel gemakkelijker om in een menu te navigeren.

Het goeie nieuws is wel dat de Nikon KeyMission 170 een verwijderbare accu heeft. In tegenstelling tot de kleinere broer KeyMission 80. Normaal gezien zou je ongeveer 60 minuten moeten kunnen opnemen met een accu. Mocht je toch veel langer dan dat willen filmen, dan kan je dus een reserve accu meebrengen zodat je op tijd kan wisselen en niets moet missen.

Wat zit er nog in de doos?

Naast de gebruikelijke dingen zoals een en een handleiding zitten er nog een aantal leuke dingen in de doos. Zo heeft Nikon er ook een afstandsbediening bij geleverd wat het mogelijk maakt om de KeyMission 170 vanop een kleine afstand of in volle actie te gebruiken. De beste optie van de afstandsbediening vinden wij alvast het statuslampje waarmee je kan zien of je camera al dan niet aan het opnemen is.

Van Nikon krijg je ook nog wat mounts mee om je camera op bepaalde plaatsen vast te hangen.

De belangrijkste bijvoeging vinden wij alvast de bescherming voor onderwater te kunnen filmen. Nikon heeft voor de KeyMission 170 een lensprotector bijgevoegd die ervoor zorgt dat je 10m onderwater kan. Is dat niet genoeg, dan kan je nog altijd de optionele case kopen die je toelaat om tot 40m diep te duiken.

Wat vinden wij ervan?

De Nikon KeyMission 170 is een hele leuke actiecamera die je overal kan meenemen dankzij de robuuste bouw van de case. Met de opnamekwaliteit van 4K mag je er zeker van zijn dat de camera goeie video’s maakt. Jij bent de enige dat dat nog kan beïnvloeden.

Voor ons is de Nikon KeyMission 170 zeker een geduchte concurrent voor de GoPro actiecamera’s.

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.