Reinig je sensor met een stofzuigerlens

Elke keer dat je een lens wisselt stel je je sensor mogelijk bloot aan stof en vuil. Na een tijdje ga je dat vuil misschien ook op je foto’s zien. Je kan altijd proberen met een blaasbalg het stof of vuil te verwijderen. Of je kan kiezen voor een stofzuigerlens zoals de Fujin Mark II.

De Fujin Mark II lijkt erg hard op een Canon lens met vaste brandpuntafstand, maar eigenlijk is het een kleine stofzuiger die ontworpen is om kleine stofdeeltjes uit je DSLR te zuigen.

In vergelijking met de vorige generatie van deze stofzuigerlens produceert de elektrische ventilator 2,7 keer meer luchtstroom. Elke seconden zal de lucht zes keer ververst worden.

Fujin Mark II Stofzuigerlens

Filters

In combinatie met elektrostatische filters zorgt de Fujin Mark II er voor dat er geen enkel stofdeeltje meer achterblijft op je sensor of spiegel.

Op de volgende video kan je de elektrostatische filters in actie zien:

De Fujin Mark II wordt van stroom voorzien door vier AAA batterijen waardoor je overal waar je bent je sensor of spiegel kan reinigen. Momenteel is er enkel een Canon EF-Mount voorzien, maar vanaf 28 oktober 2015 worden er ook Nikon F-Mount stofzuigerlenzen verkocht.

Voor $150 koop je een Fujin Mark II met een lenszakje en een pak met drie filters. De filters kan je ook aankopen in een pak van vijf filters voor $18.

Fujin Mark II Stofzuigerlens Filters

Elektrostatische filters zorgen ervoor dat het stof wordt aangetrokken

Fujin Mark II Stofzuigerlens

De Fujin Mark II Stofzuigerlens met Canon EF-mount

 

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.